Eivoer maken

 

 

Voeding

 

Eivoer maken

 

Howel er in de dierenspeciaalzaken diverse soorten eivoer te koop zijn is het natuurlijk ook prima te doen om deze zelf te maken.

 

Voordeel van zelf eivoer maken is dat de samenstelling hiervan geheel op uw eigen vogels afgericht kan worden.

 

Als basis nemen we een hardgekookt ei( ca.8 minuten) en vermalen / prakken deze tot kleine stukjes, daaraan voegen we enkele beschuiten toe en een eetlepel negerzaad en mengen het geheel tot een rulle massa.

 

Nu kan het eivoer afgemaakt worden met ingredienten welke je voor je eigen vogels wil gebruiken, veel gebruikt worden gedroogde insecten, universeelvoer,druivesuiker maar ook kan er een roodstof voor bijvoorbeeld kleurkanaries aan worden toegevoegd.

 

De hoeveelheid toevoegingen aan het eivoer kan nu volledig afgestemd worden op de vogels van jezelf tot het door de vogels goed opgenomen wordt.

 

Nadeel van het zelf maken van eivoer is dat het veel korter houdbaar is dan de kant en klare eivoer welke we in de winkel kopen, maak daarom niet teveel eivoer in een keer ( max.3 dagen) aan en bewaar het aangemaakte eivoer in een afgesloten schaal in de koelkast.

 

 

De Koninklijke Vogelvrienden Essen